top of page

2013 Stofwisseltour door Jeroen

Stofwisseltour 2013

 

Dit jaar heeft de stofwisseltour ons behoorlijk bezig gehouden. We wilden het sponsorbedrag tov vorig jaar graag verdubbelen maar daarmee sloeg ook de onzekerheid toe. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Met alle dagelijkse beslommeringen zagen we nu niet direct de mogelijkheden ontstaan. Begin 2013 ontstond langzaam een concreter beeld. En toen was daar Marike (die van Tante Muis).

 

Nu moet ik even iets uitleggen. Het begint bij Joke. Joke heeft bij ons bijgesprongen in de verzorging van Nanoek. Dat ging super, maar helaas sloeg de liefde toe en heeft Joke zelfs de provincie verlaten. Ik kan hier natuurlijk nog veel meer over vertellen maar waar het om gaat is dat Marike getrouwd is met de broer van Joke. Je zou ook kunnen zeggen dat Marike de schoonzus van Joke is, maar misschien maak ik het nu weer te ingewikkeld. In ieder geval hebben Marike en Joke gesproken over de stofwisseltour en zo kwam Tante Muis en Johan in beeld. O, ja Johan is de broer van Marike en hoe het precies is gegaan weet ik niet maar Johan werd door Marike en Joke naar voren geschoven “hij wil wel fietsen”. Opeens was het team gegroeid.

 

 

Team Nanoek

 

Na de stofwisseltour van 2012 zei ik al heel snel dat ik het volgende jaar de hele route wilde fietsen. Zoals wel vaker werd ik niet overal serieus genomen, maar hierdoor stapte mijn broer, Fulco, met zijn vriend, Bas, in onder het motto “dan fietsen wij ‘s nachts wel mee”.  Vervolgens ben ik de volgorde even kwijt, maar de vrouw van Fulco, Rowena en hun zoon Jelle besloten ook mee te fietsen en gingen alle in training.

Bij ons thuis was ook vrij snel duidelijk dat iedereen mee wilde fietsen Sandrina, Joeke en Natasja. 

Vorig jaar kort na de Stofwisseltour hadden we Andre en Mieke op bezoek. Ontzettend leuk omdat we ze al een aantal jaar niet hadden gesproken. Andre besloot spontaan om mee te fietsen in 2013. In maart hadden we opnieuw contact en daarmee was Andre officieel toegevoegd aan Team-Nanoek.

 

 

Fietsen?

 

In de winter buiten fietsen leek mij gezien mijn geringe fietservaring en het onaantrekkelijke weer niet zo’n goede optie. Dus al snel was huize Schaafsma lid van de fitnessclub en zat ik 2-3 keer in de week op de spinningfiets. Joeke ging bijna elke zondag mee.

Een ander praktisch probleem was de fiets zelf. Binnen Team-Nanoek is fors geïnvesteerd.  Dit jaar werden 8 fietsen aangeschaft! Ja wij doen ook ons best om de economie draaiend te houden. Maar behalve dat het erg lekker fietst werden de fietsers nog enthousiaster. Het leuke is dat ze om deze fietsen verschillende edities van de Stofwisseltour kunnen fietsen.

Brengt met terug bij het fietsen zelf. Het koude voorjaar begon wat irritant te worden. Kou en gladheid hielden ons lange tijd binnen. Beetje oefenen op de tax, nou lekker... 

 

xxx waren we het zat. Sandrina moest naar Dwingeloo en Johan en ik besloten daar naartoe te fietsen. De voorspellingen waren redelijk. We zouden elkaar in Zuidbroek treffen. Johan vanuit Groningen, ik vanuit Holwierde. Zoals wel vaker klopte de voorspellingen niet helemaal. Voor Zuidbroek had ik de eerste sneeuwbui al gehad. Vanaf Zuidbroek reden we grote stukken door de pap-sneeuw. Het ijswater liep na enige tijd gewoon door de schoenen, maar... opgeven is geen optie! 

Bovendien stond Sandrina op ons te wachten. Gelukkig werd het langzaam beter. De temperatuur kwam boven 0 en de sneeuw verdween (kwamen wel af en toe rare kleine druppeltjes voor terug). Halverwege koffie. Snel de schoenen en sokken uit om het gevoel in de tenen weer terug te krijgen. 

De beloning kwam in Dwingeloo. Zonnetje ging schijnen en terugkijkend was het eigenlijk best een heel lekker tochtje. Bovendien heb ik Johan leren kennen, want op de fiets klets je wat af.

 

 

 

Andere voorbereidingen

 

 

Johan, ooit een groot fietser, besloot al vrij snel ook de uitdaging aan te willen gaan om alle etappes te fietsen. 

ragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page